Matrace jako zdravotní pomůcka

Správnou volbou pro náš kvalitní odpočinek jsou speciální polyuretanové a viskoelastické pěny, které doporučují i odborníci z řad lékařů zabývajících se kvalitou spánku.
Patentované pěny na této bázi využívá i italská společnost Magniflex, která je jedním ze světových lídrů v oblasti produktů pro zdravý spánek.
Do svých patentovaných pěn Memoform®, Eliosoft® a Elioform®  firma Magniflex zakomponovala esence z přírodních produktů aloe vera, sóji, slézu lesního, které nejen blahodárně působí na spánkovou regeneraci, ale má řadu dalších ozdravných vlivů na lidský organismus. 
Zdravotní matrace musí být maximálně hygienické, pohodlné, prodyšné a zajišťovat páteři, kloubům a svalům ideální ortopedickou i anatomickou oporu během noci, což je podle výzkumu ve spánkových laboratořích nej-účinnější pro odstranění bolesti zad a ideální pro regeneraci lidského organismu.
Magniflex kvalita je certifikována na celém světě, kdy nejzásadnější je certifikace Zdravotní produkt I.kategorie - nejvyšší zdravotní certikace v rámci EU.

Součásti jsou testovány na hořlavost a certifikovány podle národních norem a předpisů. Zkouška Öko-Tex zaručuje nepřítomnost alergenních látek a absenci škodlivých látek ohrožujících zdraví.
Kvalitu materiálů používaných při výrobě certifikuje TÜV. Provádíme také konečnou zdravotní úpravu všech potahových látek, která zabraňuje množení bakterií, roztočů a plísní.

Jsou to zdravotní antidekubitní matrace a polštáře snižující riziko proleženin s nejvyšší zdravotní certifikací Medical Device Class 1 (Antidecubitus Static Mattress), která je platná na celém území Evropské unie. Tato certifikace umožňuje v České republice nákup matrací a polštářů s 15% DPH jako zdravotní produkt 1. kategorie. 

10 celosvětově nejprodávanějších matrací Magniflex je vystaveno v showroomu LeRoy studio
v Ústí n.L., 4 nejprodávanější v České republice v showroomu LeRoy studio v Teplicích.